Rijeka 2020

Udruga je uključena u projekt Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020 kroz pravac Dječja kuća i to na projektima časopisa Brickzine i dječjeg festivala Tobogan.

natpis Tobogan 1040x4402.jpg

Dječja kuća istovremeno je i fizički prostor (Ciglena kuća kompleksa Benčić) i čvorište za suradnju kojim upravljaju ključne kulturne gradske institucije (Gradska knjižnica, Gradsko kazalište lutaka i Art-kino), razvijajući pritom programe uz potporu lokalnih organizacija za djecu i mlade.

Tobogan uključuje radionice (animirani film, videomapiranje, izrada videoigara, dramsko-lutkarske radionice, radionice izrade stripa, pisanja, glazbene radionice), predstave, glazbene programe, urbane šetnje, knjiške igre, projekcije filmova, live act cinema, igranje videoigara, plesnjake i druge sadržaje primjerene djeci, ali i svima onima koji žele provesti aktivni početak najboljih ljetnih praznika. Lokacije su brojne: od Exportdrva, preko gradskih parkova, Hartere, gradskih kulturnih ustanova, plaža, tržnice te drugih poznatih, ali i još neotkrivenih gradskih prostora.

Udruga tokom Tobogana organizira Video games day koji  će prikazati djeci i mladima razne igre iz Hrvatske i svijeta, te ih voditi kroz razne radionice i igraonice. Ovogodišnji Video games day je planiran da bude Open air gdje će se djeca igrati na trgovima i ulicama Staroga grada.

64737025_2541443919222052_5386668203625676800_o.jpg

Brickzine je medijsko-stvaralački projekt koji se razvija u sklopu Rijeka 2020 EPK projekta Brickhouse, kao fini softver stvaralačke nadogradnje na beton u kompleksu “Benčić”, u formi online platforme i tiskanog izdanja (predviđeni početak proljeće 2018.).

Gradi se za djecu, roditelje, odgojno-obrazovne djelatnike, neformalne i formalne edukatore, stvaraoce za djecu, budućnost grada i zemlje, za sve one koji shvaćaju zašto trebamo Brickzine…

Udruga u njemu sudjeluje kroz objavu radova svojih članova.
Članak Vedran Vivode.