Global Game Jam Rijeka

25.01. – 27.01. 2019., RIJEKA, HRVATSKA

                 Global game Jam je globalni projekt razvoja video igre u 48 sati. Na svakome mjestu u svijetu koje je organizator Jam kontinuirano traje 48 sati u svakoj vremenskoj zoni, s početkom u 17:00 prvi dan i završetkom u 17:00 poslije dva dana. Preporučeni raspored global game jama uključuje kratko razdoblje planiranja i stvaranja timova, nakon čega slijedi vrijeme razvoja koje traje do posljednjeg dana u 15:00 sati. Posljednjih nekoliko sati ostavljeno je kako bi timovi predstavili svoje kreacije jedni drugima. Na početku manifestacije sudionici dobivaju temu, kao što je na primjer bilo “Izumiranje ljudske vrste” u Jamu 2011. godine. Od sudionika se traži da stvore igru na zadanu temu. Pored toga, sudionicima se daje popis “ciljeva”, koji se nazivaju i diverzifikatori. To su dodatni čimbenici za razvoj kreativnosti. To su dodavanja jedinstvenog ili ograničavajućeg čimbenika u dizajn igre sudionika. Primjeri s prošlih jamova su “Obje ruke obješene iza mojih leđa”, u kojoj je igra trebala biti dizajnirana da se igra bez ruku igrača, ili “Picasso živi”, u kojoj su vizuali igre morali biti stil kubista.

Postaviti Rijeku na mapu Global game jama je čast i privilegij.

MJESTO ODRŽAVANJA

RiHub.

OČEKIVANI BROJ SUDIONIKA

Očekivani broj sudionika je 20 do 40 polaznika i 3 mentora i gostujući predavači. Polaznici bi bili podijeljeni u više timova. U pauzama bi se održavale radionice i zajednička predavanja i panel diskusije.

IGRE NA KRAJU EVENT-A

Igre koje će na kraju GGJ-a biti zanimljive i igrive bit će ocijenjene i najbolji tim će pokupiti korisne i vrijedne nagrade koje je pripremila Machina Academy. Mentori iz Machine bit će prisutni na eventu i pomagati će timovima po potrebi.

SUDJELOVANJE

Sve što je potrebno za sudjelovanje je napraviti besplatnu registraciju i prijaviti se na službenoj stranici: https://globalgamejam.org/user/signup/to/participate/using

SMJEŠTAJ SUDIONIKA IZVAN RIJEKE

Što se tiče smještaja za sudionike, osigurali smo besplatni smještaj u samom centru grada, na Korzu, u HAPPY Hostel & apartments Rijeka, no broj mjesta je ograničen pa se prijavite što prije.

HRANA

Isto tako, pobrinut ćemo se da ne ostanete gladni uz tradicionalni gamerski junk food (pizza, tortilla, burgeri…)

Za više informacija o GGJ eventima diljem svijeta, pogledajte video:

 

ORGANIZATOR

Ovogodišnji Global Game Jam u Rijeci organizira Udruga proizvođača igara PGŽ (UPI PGŽ), ali to ne bi bilo moguće bez pomoći naših prijatelja i partnera kojima se ovom prilikom zahvaljujemo od srca Grad Rijeka, RiHub., Machina Academy, Reboot Develop Blue 2019 i CGDA!