O nama

Cilj Udruge proizvođača igara Primorsko-goranske županije je promicanje industrije izrade igara i E-Sporta, razvitka i unapređenja rada, te promocija na sajmovima svih proizvođača sa sjedištem u Primorsko – goranskoj županiji. Udruga okuplja proizvođače video igara ali i proizvođače igara na ploči (board games) te stručnjake koji godinama rade u industriji igara u Hrvatskoj. Članstvo u Udruzi je besplatno, kao i svi događaji koje organiziramo tako da nema razloga da nas ne posjetite na nekom od nadolazećih evenata. Učlaniti se možete ispunjavanjem pristupnice: http://bit.ly/UPIsnica

Rijeka Game Dev Meetup -37.jpg

Josip Barišić (Gamepires) i Zeno Žokalj (Croteam) razgovaraju o važnosti community managementa prije i nakon izdavanja igre.

Udruga organizira događaje poput Global Game Jama, AiG festivala (Art in Games Festival) te redovne meetupove edukativnog karaktera sa zanimljivim predavačima (uspješnim ljudima s iskustvom u game developmentu). Teme su katkad tehničkog karaktera i vezane su uz programiranje, 3D modeliranje, soft skillove (community i marketing), a katkad se radi o predavanjima koja prikazuju stanje u ovoj industriji, potencijale za rast te korisne savjete za otvaranje vlastitog studija i izrade prve igre. Svaki meetup završava casual druženjem predavača s gostima. Prvi je održan u prosincu 2018., a novi je najavljen za početak ožujka.

Prvi riječki Global Game Jam održava se u siječnju u prostoru RiHuba.

UPIPGŽ ima dobru komunikaciju s gradom, posebice s Odjelom za kulturu koji je prepoznao potencijal udruge, ali i potencijal rasta ove industrije u Rijeci. Global Game Jam će biti održan uz njihovu pomoć, kao i festival Art in Games koji je planiran za kraj rujna. Uz to, naši prijatelji i sponzori su kontantno uz nas tako da hvala Machina Akademiji i Rebootu na podršci, hvala RiHubu što nas stalno ugošćuje i ustupa nam prostor i hvala svim ljudima koji su nam se pridružili u ovih skoro godinu dana.

Rijeka Game Dev Meetup -15.jpgPrvi Rijeka Game Dev Meetup napunio je dvoranu u RiHubu.

Na prvom Rijeka Game Dev Meetupu tražila se stolica više u predavaoni što samo pokazuje koliko je velik interes za ovu industriju u našoj regiji, ali i da ima talentiranih i zainteresiranih ljudi koji samo čekaju priliku da se pridruže nekom timu.

50793912_362847884268451_8229947668953038848_n.jpgGlobal Game Jam 2019 bio je potpuni uspjeh s 5 timova koji su uspješno izradili svoje igre u 48 sati i prezentirali ih i sucima ali i drugim timovima.

Global Game Jam 2019 bio je apsolutni uspjeh, sve je proteklu u zabavi, smijehu, kreativnom brainstormu, stekla su se nova poznanstva, ali ono što je pohvalno je da su svi prijavljeni timovi uspješno završili svoje projekte tako da to pokazuje snagu ovih mladih talenata, kako iz Rijeke, tako i iz ostatka Hrvatske. Pobjednički tim, Swingers, odnio je glavnu nagradu sa svojom igrom Stray Away, a osvojili su, osim White Shark nagrada, Reboot Develop 2019 Blue Indie paket za dvoje koji uključuje kotizaciju, plaćen smještaj i mjesto za predstavljanje svoje igre na jednoj od najprestižnijih gamedev konvencija koja se održava svakog travnja u Dubrovniku.

50722853_364112700808636_3329926477171916800_n.jpg

Organizatori GGJa, suci, natjecatelji i naš Bernie iz RiHuba koji je uvijek tu kad ga trebamo.

Tokom 2019. godine, pričat ćemo malo više i o fenomenu E-Sportsa s gostima koji organiziraju i vode E-Sports evente u Hrvatskoj, o fenomenu YouTube generacije i popularnosti “YouTubera”, ali i ostali gosti predavači će biti zanimljivi svima, s obzirom da se radi o vrhunskim stručnjacima koji rade godinama u industriji i kao takvi, njihovo je iskustvo neprocjenjivo. Nadamo se da ćete i na sljedeće meetupove doći u takvom broju u kakvom ste došli na prvi.