Global Game Jam Rijeka 2019 je gotov

50946129_364079274145312_3558730444570624000_n.jpg

 

Global Game Jam 2019 je gotov i iako se dojmovi još nisu slegli, moramo euforično reći da je ovo bilo predivno, kreativno i neprocjenjivo iskustvo! Isto tako, ovo je i veliki korak naprijed za riječku gamedev scenu koja ne samo da postoji nego je i sve aktivnija. Iako je bolest poharala neke prijavljene sudionike i tako stvorila probleme nekim timovima, nitko nije odustao, i svi prijavljeni timovi su završili svoje projekte što je apsolutni uspjeh ako uzmemo u obzir da je većina sudionika bila iz Rijeke što govori ne samo o interesu za gaming u ovoj regiji, već je i dokaz da imamo kvalitetne i sposobne ljude u gradu kojima samo trebaju uvjeti da bi mogli osloboditi svoju kreativnost (računalna oprema, prostor za rad…)

Nakon glasanja sudaca, ali i samih timova koji su birali najboljeg među sobom (GameDev’s Choice), rezultati su sljedeći:

1. mjesto: Stray Away (Swingers)
2. mjesto: For Home (DoktoRi)
3. mjesto: Warmth (Nostalgia Trip)

🎊 GameDev’s Choice: Animals are going home (Gerijatrija)
🖼 Best Art: Stray Away (Ana Marija Lončar)
🎮 Best Gameplay: Planet 32784 (Mirko Sršen)

Nagrada je zaista bilo uvrh glave, od White Shark slušalica, miševa, tastatura i Phageborn online card game mousepadova pa do Machina Academy podrške pobjedniku GameDev’s Choicea, a prvo mjesto je osvojilo najatraktivniju i vrlo vrijednu nagradu – Indie paket za dvoje na Reboot Develop Blue 2019 u Dubrovniku koji uključuje smještaj u hotelu, plaćenu kotizaciju i izlagački prostor gdje će Swingersi moći pokazati koliko su napredovali sa Stray Away ili će nas možda iznenaditi s nečim potpuno novim.  Sve igre koje su ovdje nastale, možete besplatno preuzeti i isprobati ovdje: http://bit.ly/RIGGJ2019

Prije nego vas ostavimo da na miru pogledate slike s eventa (stavit ćemo sve slike u posebne albume), željeli bi se zahvaliti i udruzi Drugo more i Goethe-Institut Kroatien i na organizaciji vrlo zanimljive izložbe Games and Politics / Igre i politika koju još uvijek možete pogledati ako još niste, ali i na pomoći oko organizacije panela Igra politike ili politika u igrama kojeg smo održali u subotu u 17 sati u prostoru Filodramatice. Panel možete preslušati i na linku koji smo objavili na našem Facebooku. Jedno veliko hvala ide i u Dom mladih koji nam je ustupio računalnu opremu za Global Game Jam 2019 (Rijeka) te Volonterskom centru Rijeka 2020 i volonterkama koje su nam pomagale tokom trajanja Game Jama. 

Apsolutni #respect našim gostima koji su nam pružili logističku podršku, ali i gostovali na panelu te sudjelovali u nekim nagradama. Ako vas sve ovo potaknulo da razmislite o karijeri u gamedevu, tu su i Machina Academy koja će vam pružiti znanje, Reboot Develop conference koja će vam pružiti kontakte, CGDA koja okuplja sve nas koji radimo u gaming industriji, ali nemojte zaboraviti da vam i Udruga proizvođača igara PGŽ (UPIPGŽ) stoji na raspolaganju za sva pitanja i savjete. 

Na kraju, veliko hvala i HAPPY Hostel & apartments Rijeka koji su ocijenjeni s 9/10 od naših sudionika te RiHub. koji je dobio čistu desetku. 

Mi se vidimo na drugom Rijeka Game Dev Meetupu početkom ožujka u RiHubu, a točno vrijeme održavanja kao i popis predavanja ćemo objaviti uskoro.

50722853_364112700808636_3329926477171916800_n.jpg